یافتههای جدید نشان میدهد، کشف احتمالی قارهها در سیارات دیگر، علامت بالقوه وجود حیات فرازمینی در آنها خواهد بود.
زمین در حال حاضر تنها سیاره شناختهشده در جهان به شمار میآید که بر روی سطح خود از آب مایع برخوردار است و در هر جایی که آب باشد، حیات نیز میتواند وجود داشته باشد.
بنابراین، یکی از نکات قابلتوجه در جستجوی حیات فرازمینی، شناسایی منطقهای در اطراف یک ستاره است که برای وجود آب بر روی سیاره، نه بیش از اندازه داغ و نه بیش از حد سرد باشد. این منطقه ناحیه قابلزیست ستاره نامیده میشود.
گرچه آب تقریبا 70 درصد سطح زمین را پوشانده، 30 درصد سطح آن خشکی است و این نواحی مامن گونههای مختلف حیات هستند.
دانشمندان شاید روزی با جستجوی رنگهای آبی، قرمز و خاکستری در سطح سیارات دوردست بتوانند مشخص کنند که آیا آنها نیز با آب، خشکی یا ابر پوشیده شدهاند یا خیر.
اکنون محققان مدعی هستند چنانچه حیات در زمین وجود نداشت، این سیاره، جهانی دارای آب و با قارههای بسیار معدود میبود.
تحقیقات نشان میدهد حیات، تاثیر عمدهای بر تکامل جو و اقیانوسهای زمین داشته است.
گیاهان و دیگر گونههای حیات فتوسنتزی، اکسیژن تولید میکنند و به زمین تنها جو را در کیهان ارائه دادهاند که دارای سطوح قابلتوجه اکسیژن است.
حیات همچنین بر میزان کربنی که در جو و اقیانوسها در شکل دیاکسیدکربن و متان وجود دارد، تاثیرگذار است.
این گازهای گلخانهای گرما را به دام میاندازند و به طور قابلتوجهی بر آب و هوای زمین اثر میگذارند؛ این موضوع به نوبه خود، بر مقدار آب منجمدشده زمین تاثیرگذار است.
تیلمان اسپون، دانشمندان علوم سیارهای «موسسه تحقیقات سیارهای» در مرکز هوافضای آلمان گفت: اینکه آیا حیات بر لایههای عمیقتر درون زمین تاثیر گذاشته یا خیر، هنوز مشخص نیست.
تحقیقات پیشین نشان داده بودند، قدیمیترین نشانههای حیات حدود 3.5 میلیارد سال پیش و همزمان با آغاز رشد اقیانوسها ظهور کردند و این موضوع از ارتباطی بالقوه بین این رخدادها حکایت داشت.
دانشمندان حاضر در مرکز هوافضای آلمان این موضوع را بررسی کردند که آیا تکامل حیات بر روی زمین بر تکامل این سیاره تاثیر گذاشته است یا خیر.
گفته میشود، تکامل فتوسنتز که دست کم 3.4 میلیارد سال پیش آغاز شده، ممکن است تاثیر بسیار عمدهای بر ایجاد قارههای زمین داشته است.
این یافتهها نشان میدهد، شاید چنانچه بتوان جایی را در جهان پیدا کرد که دارای پوشش قارهای شبیه به زمین باشد، این مکان جای مناسبی برای جستجوی حیات باشد.
دانشمندان به دنبال تکمیل مطالعات خود در این زمینه هستند.
جزئیات این تحقیق در مجله Planetary and Space Science منتشر شد.
.: Weblog Themes By Pichak :.